Χαμόγελα στα P&Ι Clubs από τις ανανεώσεις

    75
    Χαμόγελα στα P&Ι Clubs από τις ανανεώσεις

    Ισχυρές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις των μελών τους για το 2024 κατέγραψαν αλληλασφαλιστικοί οργανισμοί της ναυτιλίας.

    To NorthStandard κατέγραψε αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα, με τη ναυτιλιακή αγορά να αντιδρά θετικά στις επιχειρησιακές μεταβολές που έφερε η συγχώνευση των North και Standard Club. Τα έσοδα από τα ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα $825 εκατ. για το ασφαλιστικό έτος που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου 2024, έναντι $796 εκατ. 12 μήνες πριν. Η χωρητικότητα των πλοίων που ασφαλίζει το NorthStandard αυξήθηκε σε 256 εκατ. GT. Οι ειδικοί κλάδοι που συνεισφέρουν περίπου το 20% των συνολικών εσόδων από ασφάλιστρα του Club παρουσίασαν επίσης αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους.

    Ικανοποιημένο από τις ανανεώσεις εμφανίστηκε και το Skuld. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «αυτή η επιτυχία καταδεικνύει τη σημαντική ανάπτυξη που επετεύχθη σύμφωνα με τη στρατηγική του Skuld». Η χωρητικότητα του Skuld αυξήθηκε κατά 11% και έφτασε στα επίπεδα-ρεκόρ των 116 εκατ. GT, εκπληρώνοντας όλους τους στόχους ανανέωσης που είχαν τεθεί από τη διοίκηση του αλληλασφαλιστικού οργανισμού.

    Ισχυρή ήταν και η επίδοση του Gard αναφορικά με τις ανανεώσεις. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες προστέθηκε χωρητικότητα 7 εκατ. GT, με αποτέλεσμα η συνολική χωρητικότητα να ανέρχεται πλέον σε 284 εκατ. GT. Επιπροσθέτως, το 99,4% της υπάρχουσας χωρητικότητας ανανέωσε για το 2024/2025.

    Στην ανακοίνωσή του, το Britannia Group αναφέρει ότι παραμένει οικονομικά ισχυρό, ωστόσο για την ανανέωση του 2024/2025 απαιτούνται αυξήσεις των rates, προκειμένου να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ανάληψης κινδύνων. Η χωρητικότητα του Britannia Group ανέρχεται πλέον σε 144,8 εκατ. GT.

    Το 99% των μελών του West ανανέωσε για το 2024/2025 και πλέον η χωρητικότητα ξεπερνά τα 100 εκατ. GT, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι ήταν στα 96 εκατ. GT.

    Τέλος, το UK P&I Club είδε τη χωρητικότητα των μελών που καλύπτει ασφαλιστικά να αυξάνεται κατά 2 εκατ. GT σε διάστημα δώδεκα μηνών. Η ανανέωση επικεντρώθηκε στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, παρέχοντας ισχυρή υποστήριξη αλλά και ένα δίκαιο αποτέλεσμα για όλα τα μέλη του Club, σύμφωνα με τις προσδοκίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.