Maersk: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα τελειώσει σύντομα

Maersk: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα τελειώσει σύντομα

99
Maersk: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα τελειώσει σύντομα

Τις εκτιμήσεις τους για τη διάρκεια της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο, παραθέτουν οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk συμβουλεύει τους πελάτες του να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα να επεκταθεί χρονικά και στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον regional president της Maersk North America, κ. Charles van der Steene, η εταιρεία δεν «βλέπει» σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, σημειώνει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του CNBC. Ο κ. van der Steene τονίζει επίσης την ανάγκη οι πελάτες της Maersk να συμμορφωθούν με τη νέα πραγματικότητα των μεγαλύτερων σε χρόνο δρομολογίων των πλοίων.

Επισημαίνεται ότι η Maersk διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αριθμό πλοίων που φέρουν την αμερικανική σημαία, τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά με τον υπόλοιπο στόλο της εταιρείας στη μεταφορά εμπορευμάτων στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.