Εκτόξευση για τους ναύλους των containerships λόγω Ερυθράς Θάλασσας

Εκτόξευση για τους ναύλους των containerships λόγω Ερυθράς Θάλασσας

122
Εκτόξευση για τους ναύλους των containerships λόγω Ερυθράς Θάλασσας

Η γεωπολιτική κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει οδηγήσει σε άνοδο των ναύλων στα πλοία, καθώς η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην κομβική εμπορική αρτηρία έχει ως αποτέλεσμα τον «επανασχεδιασμό» του διά θαλάσσης εμπορίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ναύλα των containerships από τη Νότια Κορέα με προορισμό την Ευρώπη κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο, περισσότερο από 70%, τον περασμένο μήνα, εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Έτσι, τα ναύλα στη συγκεκριμένη γραμμή σημείωσαν μηνιαία αύξηση 72% και διαμορφώθηκαν στα $3.265,5/FEU τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με δεδομένα του Korea Customs Service.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ναύλα από τη Νότια Κορέα προς τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ σημείωσαν μηνιαία αύξηση κατά 3,5% και ανήλθαν στα $3.262,35/FEU. Παράλληλα, τα ναύλα από τη Νότια Κορέα προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ σημείωσαν μηνιαία αύξηση κατά 6% και ανήλθαν στα $3.660,87/FEU.

Ταυτόχρονα, αύξηση 13,5% κατεγράφη στα ναύλα των δρομολογίων προς Ιαπωνία και αντίστοιχη αύξηση 2,4% στα ναύλα προς Κίνα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.