Έξοδος ιστορικού ιαπωνικού ναυπηγείου από την κατασκευή εμπορικών πλοίων

Έξοδος ιστορικού ιαπωνικού ναυπηγείου από την κατασκευή εμπορικών πλοίων

2261
Έξοδος ιστορικού ιαπωνικού ναυπηγείου από την κατασκευή εμπορικών πλοίων

Ένα από τα παλαιότερα ναυπηγεία στην Ιαπωνία, η Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering, πραγματοποιεί επιχειρηματική στροφή, καθώς αποφάσισε να εξέλθει από τις ναυπηγήσεις εμπορικών πλοίων και να επικεντρωθεί σε υπεράκτιες αιολικές υποδομές και υποδομές ΑΠΕ.

Το ιαπωνικό ναυπηγείο θα εξέλθει από τον κλάδο μόλις ολοκληρωθεί το ναυπηγικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες επισκευών. Κύριοι λόγοι της εξέλιξης είναι ο υψηλός ανταγωνισμός με τις αντίστοιχες μονάδες των Κίνας και Νότιας Κορέας, η σημαντική άνοδος της τιμής χάλυβα και οι διακυμάνσεις στις τιμές των πλοίων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση.

To ναυπηγείο αποσχίστηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία το 2003, προκειμένου να καταστεί σημαντικός παίκτης στην κατασκευή δεξαμενόπλοιων μεσαίου μεγέθους, κυρίως Aframax. Ωστόσο, οι σημαντικές προκλήσεις της διεθνούς ναυπηγικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια έφεραν τη Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering σε δύσκολη θέση. Μάλιστα, ένα από τα μέτρα που εφάρμοσε προκειμένου να διατηρηθεί βιώσιμη ήταν η μείωση των παραγγελιών που δεχόταν. Το τελευταίο οικονομικό έτος οι παραγγελίες της Sumitomo δεν ξεπέρασαν τα $113 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.