«Πισωγύρισμα» στις ασιατικές εισαγωγές θερμικού άνθρακα

«Πισωγύρισμα» στις ασιατικές εισαγωγές θερμικού άνθρακα

35
«Πισωγύρισμα» στις ασιατικές εισαγωγές θερμικού άνθρακα

Οι διά θαλάσσης εισαγωγές θερμικού άνθρακα στην Ασία υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, καθώς οι κορυφαίοι αγοραστές Κίνα και Ινδία είδαν τις εισαγωγές τους να μειώνονται.

Ωστόσο, Ιαπωνία και Νότια Κορέα αύξησαν τις εισαγωγές τους, γεγονός που συνέβαλε στην απόκλιση των τιμών μεταξύ του άνθρακα υψηλής ενεργειακής αξίας που προτιμούν οι δύο προαναφερθείσες χώρες και του χαμηλότερης ποιότητας καυσίμου που αναζητούν η Κίνα και η Ινδία.

Οι θαλάσσιες εισαγωγές θερμικού άνθρακα στην Ασία, που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μειώθηκαν σε 77,65 εκατ. μετρικούς τόνους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία αναλύσεων Kpler. Πρόκειται για αριθμό μειωμένο κατά 5% έναντι του ρεκόρ των 81,8 εκατ. τόνων που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση, οι εισαγωγές άνθρακα της Ασίας τον Ιανουάριο κατέγραψαν την τέταρτη μεγαλύτερη επίδοσή τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.