Οι παράγοντες-οδηγοί των χρηματιστηριακών αγορών για το 2024

Οι παράγοντες-οδηγοί των χρηματιστηριακών αγορών για το 2024

21
Οι παράγοντες-οδηγοί των χρηματιστηριακών αγορών για το 2024

Στους κυριότερους παράγοντες που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των διεθνών αγορών το 2024 εστιάζει ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan. Συγκεκριμένα, βάσει του Reuters, πληθωρισμός και εκλογές στις ΗΠΑ είναι οι παράγοντες-οδηγοί των διεθνών αγορών για το 2024.

Ειδικότερα, η έρευνα που εκπόνησε το Reuters ‒βάσει των απαντήσεων επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές‒ κατέληξε στο γεγονός ότι 27% των συμμετεχόντων καταδεικνύουν τον πληθωρισμό ως παράγοντα με τη μεγαλύτερη επίδραση.

Οι χρηματιστηριακές αγορές γνωρίζουν σημαντική μεταβλητότητα, η οποία αναμένεται να ενταθεί το 2024, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λοιποί σημαντικοί παράγοντες, όπως μια πιθανή ύφεση αλλά και οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις σε Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, τοποθετήθηκαν σε χαμηλότερη θέση από τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.