«Έκρηξη» παραδόσεων containerships για το 2024

«Έκρηξη» παραδόσεων containerships για το 2024

92
«Έκρηξη» παραδόσεων containerships για το 2024

Ρεκόρ φαίνεται ότι θα καταγράψει η δραστηριότητα στις παραδόσεις containerships φέτος, απόρροια των πολύ υψηλών κερδών των πλοιοκτητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εκτόξευση αυτή των κερδών απογείωσε το τρέχον orderbook των containerships σε ένα σύνολο 826 πλοίων.

Πιο συγκεκριμένα, η αναλογία orderbook/στόλου κυμαίνεται στο 24,1% και αναμένεται το τρέχον έτος να αποτελέσει «έτος-ρεκόρ» στις παραλαβές containerships, σύμφωνα με τα στοιχεία της ναυλομεσιτικής εταιρείας Intermodal.

Ήδη τον Ιανουάριο του 2024 οι παραδόσεις containerships άγγιξαν τις 44, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Ιούλιο του 2008. Σε όρους μεταφορικής ικανότητας, αυτός ο αριθμός παραδόσεων ισοδυναμεί με 282.100 TEUs.

Εν κατακλείδι, αξίζει να επισημανθεί ότι για το τρέχον έτος αναμένεται ρεκόρ παραδόσεων νεότευκτων, τόσο σε όρους αριθμών πλοίων όσο και μεταφορικής ικανότητας. Συνολικά 465 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 3,025 εκατ. TEUs, αναμένεται να παραδοθούν ή έχουν ήδη παραδοθεί το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.