Νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία στη ναυπήγηση τεχνολογικά προηγμένων πλοίων

    59
    Νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία στη ναυπήγηση τεχνολογικά προηγμένων πλοίων

    Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξακολουθούν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ναυπήγηση πλοίων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών. Η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (HD KSOE) έλαβε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός Very Large Ethane Carrier (VLEC), ύψους $172 εκατ.

    Πιο συγκεκριμένα, το VLEC θα παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2027 στην εταιρεία που έκανε τη σχετική παραγγελία. Ωστόσο, το όνομα του παραγγέλλοντος δεν γνωστοποιήθηκε από την HD KSOE, σύμφωνα με το δημοσίευμα του κορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap.

    Υπενθυμίζεται ότι η HD KSOE, βάσει και της τελευταίας αυτής παραγγελίας, έχει πετύχει το 25,4% του ετήσιου στόχου της, ο οποίος ανέρχεται στα $13,5 δισ. Την ίδια ώρα, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έχουν λάβει για το τρέχον έτος όλες τις παραγγελίες για τη ναυπήγηση VLACs, κάτι που φανερώνει τον βαθμό εξειδίκευσής τους στη ναυπήγηση πλοίων υψηλών προδιαγραφών.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.