Eνίσχυση της συνεργασίας Αιγύπτου και Ελλάδας στο πεδίο της ηλεκτρικής ενέργειας

Eνίσχυση της συνεργασίας Αιγύπτου και Ελλάδας στο πεδίο της ηλεκτρικής ενέργειας

61
Eνίσχυση της συνεργασίας Αιγύπτου και Ελλάδας στο πεδίο της ηλεκτρικής ενέργειας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ελληνικού Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριο Κοπελούζο, είχε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην Αίγυπρο ο Πρόεδρος της χώρας Abdel Fattah El-Sisi, παρουσία του υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Dr. Mohamed Shaker, και ανώτερων στελεχών της εταιρείας.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου «GREGY Project» για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη. Ανοίγει επομένως ο δρόμος για την έναρξη της επόμενης φάσης υλοποίησης του έργου, δηλαδή την εκπόνηση των τελικών τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, καθώς και της μελέτης για τον καθορισμό της διαδρομής των θαλάσσιων καλωδίων σύνδεσης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την αιγυπτιακή Προεδρία.

Στον Πρόεδρο El-Sisi έγινε παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση των κοινών εργασιών μεταξύ της Αιγύπτου και του ομίλου για την υλοποίηση ενός έργου παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9,5GW, το οποίο θα στηρίξει σημαντικά την αιγυπτιακή οικονομία και θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια στην Αίγυπτο και την Ευρώπη.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.