Συμφωνία ΜΑΝ και Karpowership για 48 κινητήρες διπλού καυσίμου

Συμφωνία ΜΑΝ και Karpowership για 48 κινητήρες διπλού καυσίμου

43
Συμφωνία ΜΑΝ και Karpowership για 48 κινητήρες διπλού καυσίμου

Σε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η MAN Energy Solutions ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Karpowership για την παράδοση 48 κινητήρων διπλού καυσίμου.

Ο στόλος της Karpowership θα προμηθευτεί τους κινητήρες διπλού καυσίμου ντίζελ και φυσικού αερίου MAN 18V51/60DF. Κάθε κινητήρας έχει μηχανική ισχύ 20,7 MW, καθιστώντας τους ιδανικούς για εφαρμογές υψηλής απαίτησης σε ενέργεια, όπως είναι οι πλωτοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής. Αποτέλεσμα αυτής της ενίσχυσης του στόλου της είναι η αύξηση της συνολικής ικανότητας παραγωγής ενέργειας κατά 1.000 MW.

Ο ενεργός στόλος της Karpowership αποτελείται σήμερα από 36 πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής χωρητικότητας 6.000 MW, καταφέρνοντας να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες σε Ασία, Αφρική, Νότια και Κεντρική Αμερική. Συνεπώς, ο εκσυγχρονισμός του στόλου της με κινητήρες υψηλής απόδοσης και ευελιξίας στην εναλλαγή καυσίμων είναι κομβικής σημασίας. Για τον λόγο αυτό, η MAN PrimeServ αναλαμβάνει ένα επίσης σημαντικό έργο, την αντικατάσταση 32 κινητήρων μονής καύσης από κινητήρες διπλής καύσης σε τέσσερις πλωτούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Karpowership.

Ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Karpowership με τους κινητήρες διπλής καύσης υψηλής απόδοσης διασφαλίζει την αύξηση στην παραγωγή της ενεργειακής ικανότητας και επομένως την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία υιοθετεί μια πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.