Η Γιοκοχάμα, κόμβος πράσινης μεθανόλης για τη Maersk

Η Γιοκοχάμα, κόμβος πράσινης μεθανόλης για τη Maersk

56
Η Γιοκοχάμα, κόμβος πράσινης μεθανόλης για τη Maersk

Σε ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ναυτιλία προχώρησαν οι Maersk, η πόλη της Γιοκοχάμα (Yokohama) και η Mitsubishi Gas Chemical (MGC) με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας (MoU). Στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη υποδομής για την προμήθεια πράσινης μεθανόλης στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.

Η εγκατάσταση γεμίσματος που θα βρίσκεται στο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων Minami – Honmoku της APM Terminal δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Το λιμάνι αυτό διαχειρίζεται πλοία μεταφορικής ικανότητας από 14.000TEU έως 24.000TEU. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται η ανάγκη της Maersk να προμηθεύει τον στόλο της με πράσινη μεθανόλη μεταφορικής ικανότητας 16.000TEU. Η εταιρεία ήδη έχει δεσμευτεί για την εγκατάσταση κινητήρων διπλού καυσίμου σε 25 από τα πλοία της.

Το πρώτο βήμα είναι η τεχνική αξιολόγηση αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία θα περιλαμβάνει τις απαιτήσεις για διαχείριση και αποθήκευση της πράσινης μεθανόλης, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και τις νομοθετικές προκλήσεις. Ακολουθεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή των εγκαταστάσεων προμήθειας της πράσινης μεθανόλης με την ενσωμάτωση των συστημάτων μεταφοράς καυσίμου και απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Στόχος της πόλης Γιοκοχάμα είναι να ηγηθεί στην ανάπτυξη των πράσινων ναυτιλιακών διαδρομών της Ιαπωνίας. Ταυτόχρονα η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να προσελκύσει τη συμμετοχή και άλλων φορέων που ενδιαφέρονται για την υιοθέτηση του ίδιου περιβαλλοντικά φιλικού καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.