Στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας με επίκεντρο τον άνθρακα

Στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας με επίκεντρο τον άνθρακα

54
Στρατηγικές κινήσεις της Ινδίας με επίκεντρο τον άνθρακα

H Ινδία σκοπεύει να συγκροτήσει κοινοπραξία κρατικών εταιρειών, προκειμένου να διευκολύνει τις εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα, με στόχο τα εγχώρια χαλυβουργεία να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις της πρώτης ύλης.

Εν μέσω χαμηλών αποθεμάτων και αυξημένων τιμών μεταλλουργικού άνθρακα, κορυφαία ινδικά χαλυβουργεία καλούν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να λάβει μέτρα ενίσχυσης των προμηθειών. Η ετήσια κατανάλωση μεταλλουργικού άνθρακα των ινδικών χαλυβουργείων ανέρχεται σε 70 εκατ. τόνους, με τις εισαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 85% της ζήτησης. Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ινδονησία αποτελούν τους κύριους τροφοδότες για την Ινδία.

Η εν λόγω κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί θα διευκολύνει τις χαλυβουργίες να προσεγγίσουν προμηθευτές σε διάφορες χώρες και να διαπραγματευτούν ευνοϊκότερους όρους εισαγωγής, τονίζουν πηγές στο Reuters. «Η ιδέα είναι η Ινδία να διαφοροποιήσει τις πηγές εισαγωγών εκτός Αυστραλίας», τονίζουν οι πηγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.