Νέο «όχι» της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέο «όχι» της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα

212
Νέο «όχι» της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα

Την εκ νέου αναστολή των διελεύσεων πλοίων της μέχρι νεωτέρας από την Ερυθρά Θάλασσα/Κόλπο του Άντεν γνωστοποίησε η Maersk με ανακοίνωση μετά την επίθεση στο Maersk Hangzhou στις 30 Δεκεμβρίου.

«Η διερεύνηση του περιστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουμε να διακόπτουμε κάθε κίνηση φορτίου μέσω της περιοχής, ενώ αξιολογούμε περαιτέρω την κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. Στις περιπτώσεις όπου αυτό είναι πιο λογικό για τους πελάτες μας, τα πλοία θα δρομολογηθούν εκ νέου και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες τόσο κολοσσοί των τακτικών γραμμών, μεταξύ των οποίων και η Maersk, εξέταζαν την επιστροφή τους στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς συμμαχία χωρών με οδηγό τις ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.