Συμμαχία μεταλλευτικών εταιρειών και BIMCO για την ψηφιοποίηση του εμπορίου

Συμμαχία μεταλλευτικών εταιρειών και BIMCO για την ψηφιοποίηση του εμπορίου

50
Συμμαχία μεταλλευτικών εταιρειών και BIMCO για την ψηφιοποίηση του εμπορίου

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο και η BIMCO ενώνουν τις δυνάμεις τους προς την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του παγκόσμιου εμπορίου.

Υπολογίζεται ότι 4 δισ. εμπορικά έγγραφα κυκλοφορούν ανά πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας το κόστος, τις καθυστερήσεις και τον κίνδυνο λαθών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Anglo American, BHP, Rio Tinto και Vale δημοσίευσαν ένα έγγραφο θέσεων, μαζί με την BIMCO, το οποίο προτείνει λύσεις και στοχεύει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού μετάλλων και εξόρυξης.

Οι τέσσερις εταιρείες εξόρυξης δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας, το Metals and Mining Digitalization Forum (MMDF), και με την υποστήριξη της BIMCO στοχεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην ψηφιοποίηση του εμπορίου, από τους παρόχους λύσεων έως τους νομοθέτες, σε μια πρωτοβουλία για την άρση των εμποδίων προς ένα ψηφιακό μέλλον.

Το έγγραφο θέσης περιγράφει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην ψηφιοποίηση του εμπορίου μετάλλων, υπογραμμίζει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα μέλη του MMDF για την επίτευξη της πλήρους ψηφιοποίησης και περιγράφει τα σημαντικά οφέλη για τους κλάδους, και κατ’ επέκταση για την παγκόσμια οικονομία, εάν επιτευχθεί η ψηφιοποίηση του εμπορίου.

«Ως ομάδα εργασίας, το MMDF έχει ως στόχο να αναδείξει το επόμενο κύμα ψηφιοποίησης, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις συνέργειες όλων των ενδιαφερόμενων μερών για να υποστηρίξει ένα ευνοϊκό περιβάλλον και μεγαλύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών εργαλείων», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.