«Χείρα βοηθείας» trading houses στη Βενεζουέλα

«Χείρα βοηθείας» trading houses στη Βενεζουέλα

68
«Χείρα βοηθείας» trading houses στη Βενεζουέλα

Trading houses, τα οποία εμφανίστηκαν ως πρώτοι αγοραστές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μετά τη χαλάρωση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, προμηθεύουν τώρα την κρατική εταιρεία PDVSA με καύσιμα κίνησης και πετρελαϊκά προϊόντα για την παραγωγή βαρέος πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024, η Βενεζουέλα έχει αρχίσει να δίνει προτεραιότητα στις εισαγωγές καυσίμων για να αποφύγει ένα νέο κύμα ελλείψεων βενζίνης και ντίζελ, που προκάλεσαν διαδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

H PDVSA επιχειρεί να αναπληρώσει τα αποθέματα προϊόντων πετρελαίου αυξάνοντας τις εισαγωγές της. Οι νέες προμήθειες έρχονται να συμπληρώσουν τις ανταλλαγές πετρελαίου που είχε διαπραγματευτεί προηγουμένως η PDVSA με ορισμένους εταίρους joint ventures, συμπεριλαμβανομένων των oil majors Chevron, Eni και Repsol, καθώς και συμφωνίες που συνήφθησαν τα τελευταία χρόνια με εταίρους συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.