Άνοδος του ΑΕΠ της Ελλάδας το γ’ τρίμηνο

Άνοδος του ΑΕΠ της Ελλάδας το γ’ τρίμηνο

29
Άνοδος του ΑΕΠ της Ελλάδας το γ’ τρίμηνο

Άνοδο 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ μεταξύ γ’ και β’ τριμήνου υπήρξε οριακή αύξηση κατά 0,02%.

Το α’ τρίμηνο εφέτος είχε καταγραφεί άνοδος του ΑΕΠ κατά 1,9% σε ετήσια σύγκριση και κατά 0,1% σε τριμηνιαία σύγκριση, και το β’ τρίμηνο είχε σημειωθεί αύξηση κατά 2,6% και 1,1%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, η άνοδος κατά 2,1% προήλθε από την συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη η οποία παρουσίασε αύξηση 1%, τις ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες αυξήθηκαν 4,9% και τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών που παρουσίασαν αύξηση 1%.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 2,9%. Μεταξύ γ’ και β’ τριμήνου 2023, η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε 0,5%, οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν 1,8%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση 0,7% και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 2%.

Πηγή: ΕΒΕΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.