Oι τελευταίες εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών της Αυστραλίας

Oι τελευταίες εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών της Αυστραλίας

42
Oι τελευταίες εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών της Αυστραλίας

Προς τα πάνω κατά 100.000 τόνους αναθεώρησε η Αυστραλία την εκτίμησή της για τη χειμερινή παραγωγή σιταριού την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η παραγωγή σιταριού της Αυστραλίας θα διαμορφωθεί σε 25,5 εκατ. τόνους, αριθμός που, αν επιβεβαιωθεί, θα συνιστά πτώση 37% σε σχέση με πέρυσι. Το Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics and Sciences (ABARES) ανέφερε επίσης, σε τριμηνιαία έκθεση για τις καλλιέργειες, ότι η παραγωγή κριθαριού και κανόλα θα είναι υψηλότερη από ό,τι ανέμενε πριν από τρεις μήνες.

Η Αυστραλία σημείωσε συγκομιδές-ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, χάρη στις άφθονες βροχές, αλλά το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο είχε ως συνέπεια μερικές από τις πιο ξηρές και θερμές καιρικές συνθήκες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη για τη χειμερινή παραγωγή σιταριού είναι 4% κάτω από τον μέσο όρο 10 ετών, ανέφερε το ABARES. Η παραγωγή κριθαριού θα μειωθεί κατά 24%, σε 10,8 εκατ. τόνους, 4% κάτω από τον μέσο όρο της δεκαετίας, ανέφερε το ABARES.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.