Η εξαγορά της HMM, αρένα για δύο

Η εξαγορά της HMM, αρένα για δύο

86
Η εξαγορά της HMM, αρένα για δύο

Μειώνεται το ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΗΜΜ και πλέον οι μνηστήρες στην κούρσα απόκτησης της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Νότιας Κορέας είναι οι Dongwon Group και Harim Group.

Σύμφωνα με το Βusiness Korea, οι ομολογιούχοι της HMM, συμπεριλαμβανομένων της Korea Development Bank (KDB), της Korea Ocean Business Corporation και της Samsung Securities, πρόκριναν τη συμμετοχή του ομίλου Dongwon και της κοινοπραξίας Harim Group-JKL Partners στον διαγωνισμό. Η LX International, η οποία αρχικά περιλαμβανόταν στον κατάλογο με τους υποψηφίους για την εξαγορά, αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Οι πιστωτές σκοπεύουν να επιλέξουν τον προτιμώμενο πλειοδότη στο τέλος του μήνα. Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν πως η συμφωνία αγοράς μετοχών θα μπορούσε να συναφθεί εντός του έτους, εάν η πώληση προχωρήσει ομαλά. Ωστόσο, το εγχείρημα της πώλησης μόνο εύκολο δεν θεωρείται. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η KDB σκοπεύει να καθορίσει την τιμή πώλησης με βάση την τρέχουσα αγοραία αξία της HMM, η εκτιμώμενη αξία της εκποιούμενης συμμετοχής, με βάση τη μέση τιμή της μετοχής των 15.300 γουόν ($11,77), ανέρχεται σε τουλάχιστον 6,1 τρισ. γουόν. Το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται αρκετά υψηλό για τους δύο ομίλους, οι οποίοι θα πρέπει να προσελκύσουν εξωτερικά κεφάλαια. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ο όμιλος Harim Group και ο όμιλος Dongwon Group εκτιμάται ότι διέθεταν ταμειακά διαθέσιμα ύψους περίπου 1,6 τρισ. γουόν και 500 δισ. γουόν αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.