Σύννεφα πάνω από την παγκόσμια προσφορά ζάχαρης

Σύννεφα πάνω από την παγκόσμια προσφορά ζάχαρης

54
Σύννεφα πάνω από την παγκόσμια προσφορά ζάχαρης

Η παγκόσμια αγορά ζάχαρης είναι αντιμέτωπη με ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα προσφοράς.

Συσσωρευμένα διαδοχικά ελλείμματα, κακές καιρικές συνθήκες που επηρέασαν τις σοδειές και αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες διαμορφώνουν το σκηνικό στην παγκόσμια αγορά ζάχαρης, το οποίο μοιάζει αρκετά με το 2010-2011, όταν οι τιμές έφτασαν σε υψηλά τριών δεκαετιών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Mauro Angelo, διευθύνων σύμβουλος της Alvean, φάνηκε πεπεισμένος ότι για έκτη διαδοχική χρονιά η αγορά θα σημειώσει έλλειμμα, με τις προοπτικές για την παραγωγή της Ινδίας να μην είναι ευνοϊκές. Μάλιστα την τρέχουσα εμπορική περίοδο, η οποία μόλις εκκίνησε στην Ινδία, η ασιατική χώρα αναμένεται να μην εξαγάγει ζάχαρη, μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με δύο χρόνια πριν, οπότε οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε 11 εκατ. τόνους.

Κατά τον κ. Angelo, οι συνθήκες αυτές μεταφράζονται σε «εξάρτηση» της παγκόσμιας αγοράς από τη Βραζιλία, στα λιμάνια της οποίας η συμφόρηση πλοίων έμφορτων με ζάχαρη είναι μεγάλη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.