Παραγγελία της Dynacom για product tankers

Παραγγελία της Dynacom για product tankers

661
Παραγγελία της Dynacom για product tankers

Με δυναμική ελληνική συμμετοχή κύλησε η δραστηριότητα στη second-hand αγορά και στις παραγγελίες πλοίων την περασμένη εβδομάδα, με τουλάχιστον επτά αγοραπωλησίες και μία παραγγελία να φέρουν ελληνική υπογραφή.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Advanced Shipping & Trading, η Dynacom, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Προκοπίου, προχώρησε στην παραγγελία δύο LR1 tankers. Τα εν λόγω πλοία θα ναυπηγηθούν στην Κίνα, και δη στις υποδομές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης Yangzijiang Shipbuilding. Τα LR1s θα διαθέτουν χωρητικότητα 75.000 dwt έκαστο, θα κοστίσουν περίπου $53 εκατ. έκαστο και η παράδοσή τους εκτιμάται πως θα λάβει χώρα το 2026.

Παράλληλα, από τα πλοία που άλλαξαν χέρια την περασμένη εβδομάδα, η Advanced Shipping & Trading σημειώνει ότι τουλάχιστον επτά ανήκουν πλέον στον ελληνόκτητο στόλο. Ένα από αυτά είναι το «ASL Neptune», Kamsarmax bulk carrier ναυπηγημένο στην Ιαπωνία το 2009 (κόστος απόκτησης $16,2 εκατ.). To δεύτερο είναι το «Shimanami Queen», Ultramax bulk carrier ναυπηγημένο στην Ιαπωνία το 2011 (κόστος απόκτησης $18,5 εκατ.), ενώ τρίτο το «Darya Jamuna», Handysize bulk carrier ναυπηγημένο στη Νότια Κορέα το 2012 (κόστος απόκτησης $16 εκατ.).

Επιπλέον, βάσει της Advanced Shipping & Trading, τουλάχιστον τέσσερα δεξαμενόπλοια αποκτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από Έλληνες πλοιοκτήτες. Το πρώτο είναι το Aframax «Hibernian Tide», ναυπηγημένο στην Κίνα το 2019, που αποκτήθηκε έναντι $65,5 εκατ. Το δεύτερο είναι το LR1 «Nordic Josephine», ναυπηγημένο στην Κίνα το 2007, που αποκτήθηκε έναντι $23 εκατ., ενώ τρίτο είναι το MR «MR Euphrates», ναυπηγημένο στην Κίνα το 2008, που αποκτήθηκε έναντι $20,8 εκατ. Ακόμη, σε ελληνικά χέρια πέρασε και το MR «STI Amber», ναυπηγημένο στη Νότια Κορέα το 2012, που αποκτήθηκε έναντι $33,8 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.