Υπεράκτια αιολική ενέργεια, το νέο πράσινο στοίχημα για την Diana Shipping

Υπεράκτια αιολική ενέργεια, το νέο πράσινο στοίχημα για την Diana Shipping

730
Υπεράκτια αιολική ενέργεια, το νέο πράσινο στοίχημα για την Diana Shipping

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping Inc., με επικεφαλής την κ. Σεμίραμις Παληού, ανακοίνωσε στις 23 Οκτωβρίου 2023 ότι, μέσω μιας εξ’ ολοκλήρου θυγατρικής της, θα συμμετάσχει σε κοινοπραξία, η οποία αναμένεται να αναλάβει την ιδιοκτησία και λειτουργία πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων.

Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η κοινοπραξία έχει παραγγείλει δύο υψηλών προδιαγραφών Commissioning Service Operation Vessels (CSOVs) από το ναυπηγείο VARD, και διατηρεί την επιλογή ναυπήγησης επιπλέον δύο υπεράκτιων αιολικών πλοίων. Εταίροι σε αυτό το εγχείρημα είναι η Blue Star Group GmbH & Cie. KG, η SeaRenergy Offshore Holding GmbH και η SeraVerse GmbH.

Η κ. Σεμίραμις Παληού, Director και CEO της Diana Shipping, δήλωσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο CSOV πλοίων. Θεωρούμε αυτή την επένδυση ως μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιότιμους εταίρους μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλλει σε έναν πιο καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο».

Βάσει των διαθέσιμων πληροφορίων στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο στόλος της Diana αριθμεί 40 bulk carriers, αθροιστικής χωρητικότητας 4,7 εκατ. dwt και προσαρμοσμένης μέσης ηλικίας 10,55 ετών.

Φωτό: www.vard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.