Εξηλεκτρισμός τερματικών: Η Βραζιλία πρωτοπορεί

Εξηλεκτρισμός τερματικών: Η Βραζιλία πρωτοπορεί

38
Εξηλεκτρισμός τερματικών: Η Βραζιλία πρωτοπορεί

Στην ανάπτυξη του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού τερματικού της Βραζιλίας προσβλέπει η APM Terminals, μέσω μιας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2026.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας, ο νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων που σκοπεύει να κατασκευάσει στον λιμένα Suape της Βραζιλίας θα είναι ο πρώτος πλήρως ηλεκτρικός τερματικός της χώρας και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, ο τερματικός θα διαθέτει το δικό του 5G δίκτυο, που θα επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών άμεσα στους επιβάτες κάθε μέρα, όλη μέρα. Πέραν αυτού, διάφορες τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποκόμιση οφελών αποδοτικότητας και ασφάλειας στις λειτουργίες του τερματικού.

Σημειώνεται ότι ο τερματικός θα διαθέτει διαχειριστική ικανότητα 400.000 TEUs και θα αυξήσει τη διαχειριστική ικανότητα του λιμενικού συμπλέγματος κατά 55%, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην οικονομία. Η κατασκευή του θα εκκινήσει το 2024 και ο τερματικός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.