Η Κίνα «ρίχνει» $40 δισ. στα τσιπ

Η Κίνα «ρίχνει» $40 δισ. στα τσιπ

107
Η Κίνα «ρίχνει» $40 δισ. στα τσιπ

Η βιομηχανία των τσιπ έχει αποτελέσει μήλον της έριδος για ΗΠΑ και Κίνα, με γεωπολιτικές διαστάσεις να αναδύονται, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή θέση της Ταϊβάν στον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα αναμένεται να δημιουργήσει κρατικό fund, με στόχο την άντληση $40 δισ. για τη βιομηχανία ημιαγωγών, στην προσπάθειά της να «κόψει πρώτη το νήμα» στον μαραθώνιο με τις ΗΠΑ.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό το εν λόγω fund να αποτελέσει το μεγαλύτερο μεταξύ των τριών που θα εκκινήσει το China Integrated Circuit Industry Investment Fund, γνωστό και ως Big Fund. Πηγές αναφέρουν στο Reuters ότι βασικός άξονας εστίασης θα είναι οι επενδύσεις σε εξοπλισμούς για την παραγωγή τσιπ.

Ο πρόεδρος Xi Jinping επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει την ανάγκη αυτάρκειας της Κίνας σε ημιαγωγούς. Η ανάγκη αυτή έχει καταστεί πιο επιτακτική από ποτέ μετά τους ελέγχους που επέβαλε η Ουάσιγκτον στις εξαγωγές, υπό τον φόβο το Πεκίνο να χρησιμοποιήσει τεχνολογικά προηγμένα τσιπ για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.