Η JP Morgan στον ναυτιλιακό μαραθώνιο

Η JP Morgan στον ναυτιλιακό μαραθώνιο

212
Η JP Morgan στον ναυτιλιακό μαραθώνιο

Έντονη παραμένει η δραστηριότητα στην αγορά παραγγελιών μέχρι στιγμής το 2023. Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 14 bulk carriers, δύο δεξαμενόπλοια και δύο gas carriers, σύμφωνα με δεδομένα της ναυλομεσιτικής Intermodal.

Από αυτές ξεχωρίζει η μοναδική παραγγελία για δεξαμενόπλοια η οποία τοποθετήθηκε από την JP Morgan. Ο επενδυτικός κολοσσός παρήγγειλε στα κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Shipbuilding International (GSI) δύο δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 50.000 dwt έναντι $50 εκατ. έκαστο. Σύμφωνα με το report της Intermodal, τα πλοία, τα οποία θα είναι διπλού καυσίμου μεθανόλης, έχουν ορίζοντα παράδοσης το 2026, ενώ θα χρονοναυλωθούν από τον ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies.

Πάντως, η εν λόγω εξέλιξη δεν προκαλεί εντύπωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλο και περισσότερα funds και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισέρχονται στο ναυτιλιακό επιχειρείν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.