Η βιομηχανία αερομεταφορών υπό το πρίσμα της ζήτησης για jet fuel

Η βιομηχανία αερομεταφορών υπό το πρίσμα της ζήτησης για jet fuel

47
Η βιομηχανία αερομεταφορών υπό το πρίσμα της ζήτησης για jet fuel

Ποικίλες τάσεις παρατηρούνται στη ζήτηση και στην κατανάλωση αεροπορικών καυσίμων (jet fuel), όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο ενεργειακός κολοσσός Vitol.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της ελβετικής εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παγκόσμια ζήτηση για jet fuel παρέμεινε λίγο πάνω από τα 7 εκατ. βαρέλια/ημέρα για τρίτη συνεχή εβδομάδα, γεγονός ενδεικτικό της κορύφωσης της ζήτησης τη συγκεκριμένη εποχή.

Αντίθετα, η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, πιο χαμηλά σε σχέση με εκείνα του 2019, πριν από την πανδημία. Ειδικότερα, η παγκόσμια κατανάλωση τον Αύγουστο είναι σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, επίπεδα που αποτελούν τα χαμηλότερα μετά τον Ιανουάριο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Vitol, αυτή η εξέλιξη αντανακλά περισσότερο ένα ισχυρό 2019 παρά κάποια σημαντική πτώση κατανάλωσης την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπερατλαντικές πτήσεις καταγράφουν σημαντική μείωση, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και την επαναλειτουργία της χώρας μετά την πανδημία. Αντίθετα, ο αριθμός των πτήσεων μικρών αποστάσεων παραμένει σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.