To πλάνο ανάπτυξης και αναβάθμισης του στόλου της Capital Product Partners

To πλάνο ανάπτυξης και αναβάθμισης του στόλου της Capital Product Partners

331
To πλάνο ανάπτυξης και αναβάθμισης του στόλου της Capital Product Partners

Στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2023 προχώρησε η Capital Product Partners L.P. (CPLP).

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση της τάξης του 20% και διαμορφώθηκαν στα $88,5 εκατ. έναντι $74,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Επιπλέον, για το β’ τρίμηνο, η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους $0,15 ανά μετοχή και σε επαναγορά 156.560 ιδίων μετοχών με κόστος $13,30 ανά μετοχή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, η εταιρεία προέβη σε καθοριστικές κινήσεις με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε: «Κατά το β’ τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου containership M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας, αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000 TEUs με δεκαετή ναύλωση το καθένα, καθώς και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση. Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου, M/V Cape Agamemnon, με έτος κατασκευής το 2010».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.