Ισχυρό το ελληνικό αποτύπωμα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Ισχυρό το ελληνικό αποτύπωμα στις αγοραπωλησίες πλοίων

120
Ισχυρό το ελληνικό αποτύπωμα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων πλοιοκτητών για την απόκτηση bulk carriers στη δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές τις τελευταίες ημέρες, οι Έλληνες έχουν ισχυρό στίγμα στην επενδυτική δραστηριότητα, με τουλάχιστον δέκα bulk carriers να περνούν σε ελληνικά χέρια.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο «HL Passion», ένα πλοίο που μέχρι πρότινος είχε δεκάδες μνηστήρες, πολλοί εκ των οποίων Έλληνες. Παρότι το όνομα του αγοραστή δεν κατέστη γνωστό, το εν λόγω Capesize πέρασε σε ελληνικά συμφέροντα έναντι περίπου $36 εκατ. Ακόμη, Έλληνες πλοιοκτήτες εμφανίζονται συνδεδεμένοι με την απόκτηση των «Aquaproud» και «Aquakatie», bulk carriers χωρητικότητας 178.055 dwt και 174.142 dwt αντίστοιχα, ναυπηγήμενα το 2009 και το 2007 στην Κίνα.

Όσον αφορά πιο «μαζικά» deals, τα βλέμματα πέφτουν στην Danaos, η οποία απέκτησε πέντε Capesizes ναυπηγημένα στην Κίνα, έναντι αθροιστικά $105 εκατ.

Επιπλέον, το Panamax «Delphinus», χωρητικότητας 76.948 dwt, εισέρχεται στον ελληνόκτητο στόλο, με την απόκτησή του να κοστολογείται στα $13,5 εκατ. Σε ακόμη μικρότερα μεγέθη, το Handysize «Ben Rinnes», ναυπηγημένο το 2015 στην Κίνα, πέρασε σε ελληνικά χέρια, έναντι περίπου $16,5 εκατ.

Πηγή: Xclusiv, Advanced Trading

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.