Η Ελλάδα «ορμά» στην αγορά υδρογόνου

Η Ελλάδα «ορμά» στην αγορά υδρογόνου

215
Η Ελλάδα «ορμά» στην αγορά υδρογόνου

Ο διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για κατασκευή αγωγού υδρογόνου για τη διασύνδεση Ελλάδας και Βουλγαρίας, ένα φιλόδοξο project αξίας 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Maria Rita Galli, τις οποίες επικαλείται το Reuters, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέρνει Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά τις προοπτικές τους ως χωρών που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στις υποδομές υδρογόνου στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο αγωγός μήκους 540 χλμ. θα αποτελέσει μέρος ενός ευρωπαϊκού διαδρόμου που θα διακινεί μεγάλες ποσότητες ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε χώρες που έχουν ισχυρή προοπτική όσον αφορά την παραγωγή υδρογόνου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία που φέρνει την Ελλάδα στο προσκήνιο στο μέτωπο της ενέργειας. Άλλωστε, τα γεωπολιτικά δρώμενα του τελευταίου έτους την έχουν καταστήσει κόμβο εισαγωγής και διαμετακόμισης LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.