Στην αρένα των πολυτελών σκαφών και η Four Seasons

Στην αρένα των πολυτελών σκαφών και η Four Seasons

140
Στην αρένα των πολυτελών σκαφών και η Four Seasons

Στα ύδατα εισέρχεται μέσω πρωτοβουλίας η Four Seasons, ένας από τους διαχρονικότερους κολοσσούς του ξενοδοχειακού κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, η Four Seasons Yachts του ομίλου προχώρησε στην τοποθέτηση ακόμη μίας παραγγελίας, μετά από εκείνη που είχε πραγματοποιήσει το 2022.

Η παραγγελία αφορά τη ναυπήγηση ενός yacht πολυτελείας, το οποίο θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 180 ατόμων. Η παράδοσή του εκτιμάται πως θα λάβει χώρα το 2026 ‒το 2025 θα παραδοθεί το πρώτο yacht που έχει παραγγείλει η εταιρεία‒, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί από τον ιταλικό ναυπηγικό κολοσσό Fincantieri, γεγονός που αντανακλά τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα ναυπηγεία της Δύσης στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων και λοιπών πλοίων πολυτελείας. Άλλωστε, και η πρώτη παραγγελία είχε τοποθετηθεί στα ιταλικά ναυπηγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Four Season Yachts, από κοινού πρωτοβουλία των Marc-Henry Cruise Holdings και Four Season Hotels, αναμένεται να εκκινήσει υπηρεσίες το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.