Evergreen και Yang Ming μοιράζουν απλόχερα μπόνους

Evergreen και Yang Ming μοιράζουν απλόχερα μπόνους

208
Evergreen και Yang Ming μοιράζουν απλόχερα μπόνους

Ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα την Ταϊβάν συνεχίζουν να μοιράζουν μπόνους στους εργαζομένους τους, παρά την πτώση στη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και ενώ ο κλάδος κατέγραψε πέρυσι μεγάλα κέρδη.

Οι μέτοχοι της Yang Ming Marine Transport Corp. ενέκριναν μπόνους ύψους $2,3 δισ. Συνεπώς η εταιρεία μοίρασε στους εργαζομένους της μπόνους που αγγίζουν απολαβές έως και 30 μηνών.

Η εταιρεία πρέπει να διανέμει το 1% των κερδών της προηγούμενης χρονιάς στους εργαζομένους, όπως ανέφερε σε ένα email της στην Bloomberg, παρόλο που το ποσό που λαμβάνει κάθε εργαζόμενος είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Evergreen Marine Corp. θα δώσει στους 3.100 εργαζομένους της $1,9 δισ., που ισοδυναμούν με απολαβές περίπου 12 μηνών, αφού οι μέτοχοι ενέκριναν τα μπόνους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τακτικές γραμμές σημείωσαν εκρηκτικά κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας, λόγω της αυξημένης ζήτησης καταναλωτικών αγαθών και της συνεπακόλουθης ανόδου των ναύλων. Πλέον η τάση αυτή δεν καταγράφεται, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα οδηγεί σε πτώση της ζήτησης των containerships. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι η κερδοφορία των δύο εταιρειών δεν θα ανέλθει στα περσινά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.