Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας και το «κυνήγι» του άνθρακα

Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας και το «κυνήγι» του άνθρακα

45
Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας και το «κυνήγι» του άνθρακα

Στις αυξανόμενες ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Ινδίας εστιάζει πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal, βάσει της οποίας το οικονομικό έτος 2023-2024 οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα της χώρας θα καταγράψουν σημαντική άνοδο.

Ειδικότερα, η Ινδία, μία από τις σημαντικότερες χώρες στην παραγωγή αλλά και στην εισαγωγή άνθρακα, αναμένεται να χρειαστεί περίπου 821 εκατ. τόνους θερμικού άνθρακα το οικονομικό έτος 2023-2024, επίπεδα που συνιστούν αύξηση της τάξεως του 8%, έναντι του οικονομικού έτους 2022-2023.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μεταξύ του 2021 και του 2022, οι θαλάσσιες εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 19%, ενώ ήδη εντός του 2023 έχουν εισαχθεί διά θαλάσσης ποσότητες που αγγίζουν το 37% των περσινών εισαγωγών. Όπως σημειώνει η Intermodal, οι εισαγωγές θα καταγράψουν περαιτέρω άνοδο στο β’ εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ηλεκτροδότησης της Ινδίας.

Παράλληλα, εντός του 2023, η ζήτηση χάλυβα της Ινδίας αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ των 130 εκατ. και των 135 εκατ. τόνων, γεγονός που θα απαιτήσει περαιτέρω εισαγωγές άνθρακα, και δη μεταλλουργικού.

Όσον αφορά τις χώρες-πηγές άνθρακα για την Ινδία, οι Ινδονησία, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ρωσία βρίσκονται στην κορυφή. Εντός των τελευταίων μηνών, ο ρόλος της Νότιας Αφρικής και της Ρωσίας καθίσταται ολοένα και σημαντικότερος, εξέλιξη που σύμφωνα με την Intermodal θα επιμείνει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.