Επανεκκίνηση των εξαγωγών χαλκού της Αυστραλίας στην Κίνα

Επανεκκίνηση των εξαγωγών χαλκού της Αυστραλίας στην Κίνα

35
Επανεκκίνηση των εξαγωγών χαλκού της Αυστραλίας στην Κίνα

H Αυστραλία εξήγαγε χαλκό αξίας $40 εκατ. στην Κίνα νωρίτερα μέσα στον χρόνο, δείγμα ότι το εμπόριο του μετάλλου θα συνεχιστεί εκ νέου καθώς οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βελτιώνονται.

Παρά το γεγονός ότι τα φορτία δεν εμφανίζονται στα τελωνειακά δεδομένα της Κίνας, σύμφωνα με το Reuters, τα αντίστοιχα δεδομένα της Αυστραλίας δείχνουν ότι οι εν λόγω ροές έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο. Μάλιστα είναι η πρώτα φορά που αυστραλιανός χαλκός μεταφέρεται στην Κίνα μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Κίνα σταδιακά χαλαρώνει τα ανεπίσημα εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα, χαλκού και κριθαριού της Αυστραλίας που είχαν επιβληθεί το 2020. Ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου Don Farrell ανέφερε πρόσφατα ότι σύντομα θα βρεθεί στην Κίνα και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του μετά το virtual meeting του Φεβρουαρίου. «Οποιοδήποτε βήμα προς την επίλυση των εμπορικών εμποδίων είναι ευπρόσδεκτο», ανέφερε ο Farell στο Reuters.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.