Κίνα, η γη της επαγγελίας για τα Capesizes

Κίνα, η γη της επαγγελίας για τα Capesizes

138
Κίνα, η γη της επαγγελίας για τα Capesizes

Πρωταγωνιστικός παραμένει ο ρόλος της Ασίας, και δη της Κίνας, στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η VesselsValue εξετάζει τα κυριότερα routes για τα Capesizes, στα οποία η Κίνα διατηρεί ισχυρή παρουσία.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2023, στα δέκα κορυφαία routes των Capesizes μεταφέρθηκαν περίπου 195 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων, με τα τονομίλια να ξεπερνούν τα 650 δισ. Στα έξι από τα routes, προορισμός ήταν η Κίνα, με 171 εκατ. τόνους εμπορευμάτων να μεταφέρονται σε αυτήν (581,2 δισ. τονομίλια).

Όσον αφορά τις χώρες-αφετηρία των συγκεκριμένων routes, η Αυστραλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, με τέσσερα routes να εκκινούν από αυτήν. Στα συγκεκριμένα routes μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο 116,1 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων (289 δισ. τονομίλια).

Συνεπώς, η καταγραφείσα εικόνα στα κορυφαία routes για τα Capesize bulk carriers αποδεικνύει εκ νέου πως Αυστραλία και Κίνα συνιστούν τους πρωταρχικούς πυλώνες της αγοράς των Capesizes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.