Hanwha Ocean, η «αναγέννηση» της DSME

Hanwha Ocean, η «αναγέννηση» της DSME

222
Hanwha Ocean, η «αναγέννηση» της DSME

Σε αλλαγή ονόματος αναμένεται να προχωρήσει το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering εντός Μαΐου, ακολουθώντας την απόκτησή του από τον όμιλο Hanwha.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα νοτιοκορεατικών μέσων, η «βάφτιση» της DSME θα λάβει χώρα στις 23 Μαΐου και το κορυφαίο ναυπηγείο θα αναγεννηθεί ως Hanwha Ocean.

Η DSME αλλάζει το όνομά της μετά από 45 χρόνια: το 1978 το ναυπηγείο είχε αποκτηθεί από τον όμιλο Daewoo, οπότε και είχε λάβει το τωρινό του όνομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι η συμφωνία για την απόκτηση της DSMΕ από τον όμιλο Hanwha οριστικοποιήθηκε το προηγούμενο έτος, η πρώτη απόπειρα είχε λάβει χώρα το 2008, όμως δεν καρποφόρησε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Εκτός αυτού, σε κινήσεις για την απόκτηση της DSME είχε προβεί και ο κολοσσός HD Hyundai, όμως οι αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ έβαλαν τέλος στις φιλοδοξίες αυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.