H Ryanair ανοίγει τα «φτερά» της, προορισμός η κορυφή της βιομηχανίας αερομεταφορών

H Ryanair ανοίγει τα «φτερά» της, προορισμός η κορυφή της βιομηχανίας αερομεταφορών

98
H Ryanair ανοίγει τα «φτερά» της, προορισμός η κορυφή της βιομηχανίας αερομεταφορών

Σε περαιτέρω επέκταση στη βιομηχανία αερομεταφορών προσβλέπει η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία προχώρησε σε σημαντική συμφωνία για την απόκτηση έως και 300 αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ryanair επενδύει έως και $40 δισ. για την απόκτηση αεροσκαφών της Boeing τύπου 737 Max-10. Ο εκτιμώμενος ορίζοντας παράδοσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι μεταξύ του 2027 και του 2033.

Η εν λόγω συμφωνία της Ryanair αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία περισσοτέρων από 10.000 θέσεων εργασίας, τόσο για πιλότους όσο και για προσωπικό καμπίνας αλλά και μηχανικούς. Εκτός αυτού, στόχος της Ryanair είναι η άνοδος της επιβατικής κίνησης από 168 εκατ. επιβάτες στα τέλη Μαρτίου στους 300 εκατ. επιβάτες μέχρι τον Μάρτιο του 2034.

Η βιομηχανία αερομεταφορών βρίσκεται σε ρότα ανάκαμψης, με τη ζήτηση να διαφαίνεται ισχυρή, ίσως και ισχυρότερη έναντι των δυνατοτήτων της προσφοράς, όπως έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι ίδιες οι εταιρείες. Οι προκλήσεις για τη βιομηχανία είναι επιμένουσες και εστιάζονται γύρω από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, τους περιορισμούς που θέτουν τα αεροδρόμια προς αποφυγήν επανάληψης του χάους του προηγούμενου καλοκαιριού αλλά και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε διεθνείς αερολιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.