Τα συστήματα αζώτου, μέτρο ασφαλείας σε κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης LNG

Τα συστήματα αζώτου, μέτρο ασφαλείας σε κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης LNG

118
Τα συστήματα αζώτου, μέτρο ασφαλείας σε κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης LNG

Η τεχνολογική εταιρεία Maritime Protection, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα αδρανούς αερίου και ανήκει στον όμιλο Survitec, έχει εξασφαλίσει μια παραγγελία για ένα πακέτο συστημάτων αζώτου το οποίο προορίζεται για ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG.

Η συγκεκριμένη παραγγελία αφορά δύο γεννήτριες αζώτου, συμπιεστές τροφοδοσίας αέρα, βαλβίδες και πίνακες ελέγχου και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την εταιρεία να υποστηρίξει τις προσπάθειες του κλάδου της κρουαζιέρας για τη μετάβασή του σε εναλλακτικά καύσιμα, προσφέροντας παράλληλα την τεχνογνωσία που διαθέτει στην εφαρμογή συστημάτων αδρανούς αερίου (IG) ως ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας.

Το χωρητικότητας 51.950gt πλοίο είναι προγραμματισμένο για παράδοση το 2025 ενώ αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ανήκει σε ιαπωνική εταιρεία και κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Survitec, υπάρχουν σήμερα σε λειτουργία περίπου δέκα κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης καυσίμου LNG, με περίπου εικοσιπέντε ακόμα πλοία της ιδίας κατηγορίας να αναμένεται να ενταχθούν στον παγκόσμιο στόλο τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι κινητήρες που καταναλώνουν ως καύσιμα LNG, αμμωνία και μεθανόλη απαιτούν την ύπαρξη ενός συστήματος αζώτου ως μέτρο ασφαλείας και η εν λόγω παραγγελία ανοίγει το δρόμο στη Survitec να επεκτείνει το πελατολόγιό της καθώς όλο και περισσότεροι πλοιοκτήτες επιβατηγών πλοίων στρέφονται προς τα εναλλακτικά καύσιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.