Είσοδος στο NYSE για ακόμη μία ναυτιλιακή εταιρεία;

Είσοδος στο NYSE για ακόμη μία ναυτιλιακή εταιρεία;

1155
Είσοδος στο NYSE για ακόμη μία ναυτιλιακή εταιρεία;

Το ενδιαφέρον των ναυτιλιακών επιχειρήσεων για τις προοπτικές και τα οφέλη της εισόδου στις χρηματιστηριακές αγορές έχει καταστεί εμφανές τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν πληθώρα εταιρειών ελληνικής διαχείρισης, όπως η Capital, η Costamare, η Danaos, η Diana, η Star Bulk, η Νavios, η Seanergy και πολλές άλλες.

Ωστόσο, δεν είναι μονάχα εταιρείες με παραρτήματα στην Ελλάδα που διερευνούν τις προοπτικές των χρηματιστηριακών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, η Himalaya Shipping, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση Newcastlemaxes διπλού καυσίμου κατανάλωσης και LNG, ανακοίνωσε ότι προσβλέπει σε Αρχική Δημόσια Προσφορά ύψους $45 εκατ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία σκοπεύει στην προσφορά 7,72 εκατ. κοινών μετοχών.

Δεν πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να εισαχθεί σε χρηματιστήριο. Άλλωστε, οι μετοχές της τελούν ήδη υπό διαπραγμάτευση στο Euronext Expand από τον Απρίλιο του 2022.

Οι προοπτικές της εισόδου της εταιρείας στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές φαντάζουν θετικές, δεδομένου ότι έχει επιλέξει να επενδύσει σε bulk carriers κατανάλωσης διπλού καυσίμου, εν μέσω μιας περιόδου όπου η βιομηχανία βρίσκεται υπό συνεχή πίεση για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με ορίζοντα τον Αύγουστο του 2024, η Himalaya Shipping αναμένεται να έχει υπό τη διαχείρισή της δώδεκα σύγχρονα Newcastlemaxes διπλού καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.