Η Cargill σταματά τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών

Η Cargill σταματά τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών

81
Η Cargill σταματά τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών

Η Cargill, ένας εκ των κορυφαίων commodity traders παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας, ενισχύοντας την αβεβαιότητα γύρω από την προσφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα έσπευσε να καθησυχάσει τις αγορές, τονίζοντας ότι η απόφαση της Cargill, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αποτελεί εκ των κορυφαίων μεταφορέων ρωσικών σιτηρών, δεν θα επηρεάσει τις εξαγωγές.

Τα συγκεκριμένα ρωσικά φορτία δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, ωστόσο οι περιορισμοί στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα περιπλέκουν την κατάσταση. Η εξέλιξη αυτή συνιστά έναν ακόμη πονοκέφαλο στις ροές από τη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια στιγμή που ο χρονικός ορίζοντας παράτασης της συμφωνίας παραμένει άγνωστος.

Η Cargill, πάντως, δεν είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου που βάζει stop στη μεταφορά ρωσικών φορτίων. Η Bunge, λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, διέκοψε μια νέα υπηρεσία εξαγωγών, ενώ παρόμοια σχέδια έχει και η Archer-Daniels-Midland Co., αν και η παρουσία της στη Ρωσία είναι περιορισμένη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.