Νέος ινδικός τερματικός, καταλύτης για εισαγωγές φυσικού αερίου

Νέος ινδικός τερματικός, καταλύτης για εισαγωγές φυσικού αερίου

47
Νέος ινδικός τερματικός, καταλύτης για εισαγωγές φυσικού αερίου

Δυναμική αναμένεται η εκκίνηση λειτουργιών του νέου τερματικού εισαγωγών LNG της Ινδίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα ινδικού ειδησεογραφικού μέσου, η κρατική εταιρεία Indian Oil Corp. προσβλέπει στην εισαγωγή οκτώ φορτίων LNG από τον νέο τερματικό Dhamra στην ανατολική ακτή της Ινδίας.

Πρόκειται για τον πρώτο τέτοιο τερματικό στην ανατολική ακτή της χώρας και στο πρότζεκτ φαίνεται να εμπλέκεται ο δισεκατομμυριούχος Γκόταμ Αντάνι. Ειδικότερα, η Adani Total έχει έλθει σε συμφωνία με την κρατική Indian Oil Corp. για την παροχή υπηρεσιών επαναεριοποίησης φυσικού αερίου ‒3 εκατ. τόνους ετησίως‒ στον τερματικό Dhamra για τα επόμενα 20 έτη.

Εκτός αυτού, στο πρότζεκτ εμπλέκεται και η γαλλική TotalEnergies, η οποία διατηρεί μετοχικό μερίδιο ύψους 50% στην εταιρεία Adani Total (συνεπώς η εταιρεία συνιστά joint venture του ομίλου Adani και της TotalEnergies).

Η περίοδος παράδοσης των φορτίων είναι μεταξύ Ιουνίου του 2023 και Μαΐου του 2024, ενώ η καταληκτική ημερομηνία καταβολής προσφορών είναι η 22α Μαρτίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.