Έλλειψη εργαζομένων, ο πονοκέφαλος των αερομεταφορών

Έλλειψη εργαζομένων, ο πονοκέφαλος των αερομεταφορών

88
Έλλειψη εργαζομένων, ο πονοκέφαλος των αερομεταφορών

Τα πανδημικά έτη έφεραν τη βιομηχανία αερομεταφορών μπροστά σε σημαντικούς σκοπέλους, δεδομένων των απαγορεύσεων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19. Μία εκ των σημαντικότερων επιδράσεων της «καταστροφής» της ζήτησης ήταν η μείωση του εργατικού δυναμικού.

Πλέον, η βιομηχανία αερομεταφορών δυσκολεύεται να προσεγγίσει εκ νέου εργαζομένους και στρέφεται στην παροχή επιπλέον κινήτρων, όπως υπηρεσίες φροντίδας παιδιών κατά τη διάρκεια της εργασίας, μπόνους που καταβάλλονται με την υπογραφή συμφωνίας απασχόλησης και λοιπών τύπων επιβραβεύσεις.

Ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος στις ΗΠΑ, όπου οι μισθοί που προσφέρονται σε θέσεις που απαιτούν χαμηλό γνωστικό επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με αντίστοιχες θέσεις σε άλλες βιομηχανίες, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις συνθήκες της βιομηχανίας αερομεταφορών (μη σταθερά ωράρια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταφορά σε άλλα αεροδρόμια).

Φωτό: Lukas Souza/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.