Αισιοδοξίας συνέχεια για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Αισιοδοξίας συνέχεια για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

124
Αισιοδοξίας συνέχεια για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της για το μέλλον της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων γνωστοποίησε η Performance Shipping, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2022.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Οι εξελίξεις στην αγορά των tankers από την αρχή του 2022 είναι βιώσιμες για όλο το 2023 και ακόμη περισσότερο. Κατά τη διάρκεια του 2022 επεκταθήκαμε και ανανεώσαμε τον στόλο μας με πλοία σε χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με εκείνες που επικρατούν τώρα, ενώ πρόσφατα αποκτήσαμε οκτώ νέα σε ηλικία και υψηλών προδιαγραφών Aframax δεξαμενόπλοια».

Επιπλέον, το κλίμα αισιοδοξίας φαίνεται να οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στα fundamentals της αγοράς, και δη στην περιορισμένη αύξηση της προσφοράς των δεξαμενόπλοιων. Οι εκτιμήσεις για την άνοδο του στόλου των tankers το 2023 κάνουν λόγο για αύξηση 1,4% σε όρους dwt. Επίσης, το orderbook βρίσκεται σε χαμηλό 27 ετών (4,3% επί του στόλου).

Την ίδια ώρα, η ζήτηση για δεξαμενόπλοια σε όρους τονομιλίων αναμένεται να καταγράψει αύξηση 7,6% το τρέχον έτος.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Performance Shipping κατέγραψε κέρδη $36,3 εκατ. το 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.