Γιώργος Προκοπίου: Δεν πιστεύω πως οδεύουμε σε ύφεση

Γιώργος Προκοπίου: Δεν πιστεύω πως οδεύουμε σε ύφεση

820
Γιώργος Προκοπίου: Δεν πιστεύω πως οδεύουμε σε ύφεση

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου υπεγράφη διαδικτυακά μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού The Lujiazui Financial City Council και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. H συμφωνία αποτελεί ένα ορόσημο στις σινοελληνικές σχέσεις που αποσκοπεί να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών-γιγάντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας με αιχμή του δόρατος τη χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα ανέφερε ο κ. Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος διατηρεί πολυετείς στρατηγικές συνεργασίες με την Κίνα, τόσο λόγω του εκτεταμένου όγκου ναυπηγήσεων που έχει πραγματοποιήσει σε εγχώρια ναυπηγεία, όσο και λόγω της μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς την Κίνα.

Ο κ. Προκοπίου σημείωσε ότι από το 2009 έως και το 2022 έχει παραλάβει 66 πλοία τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα από οκτώ διαφορετικά ναυπηγεία. Υπογράμμισε επίσης ότι ο όμιλος συμφερόντων του ήταν ο πρώτος που επένδυσε στη ναυπήγηση FSRUs στην Κίνα, μέσω της παραγγελίας δύο FSRUs. Πλέον τα δύο πλοία αυτά μετέχουν ενεργά στη διασφάλιση των αναγκών φυσικού αερίου της Ευρώπης, γεγονός που αντανακλά μονάχα μερικά από τα οφέλη της σινοελληνικής συνεργασίας αλλά και τις εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της.

Παράλληλα, ο κ. Προκοπίου φάνηκε δύσπιστος προς τις φωνές που κάνουν λόγο για μια επικείμενη παγκόσμια ύφεση. «Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος οδεύει προς μια παγκόσμια ύφεση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, θεωρεί ότι η Κίνα θα «τραβήξει» τις υπόλοιπες οικονομίες προς μια ανοδική πορεία, μέσω της δυναμικής της δραστηριότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.