Συνεργασία AIDA Cruises – GoodFuels για βιοκαύσιμα σε κρουαζιερόπλοια

Συνεργασία AIDA Cruises – GoodFuels για βιοκαύσιμα σε κρουαζιερόπλοια

66
Συνεργασία AIDA Cruises – GoodFuels για βιοκαύσιμα σε κρουαζιερόπλοια

Η ολλανδική εταιρεία παροχής βιοκαυσίμων GoodFuels εφοδίασε πρόσφατα με μια παρτίδα από 100% βιοκαύσιμο το κρουαζιερόπλοιο AIDAprima της AIDA Cruises, θυγατρικής της Carnival Corporation.

Συγκεκριμένα, το κατηγορίας Hyperion κρουαζιερόπλοιο της AIDA Cruises εφοδιάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο Ρότερνταμ με 140 μετρικούς τόνους βιώσιμου βιοκαυσίμου χωρίς την ανάμειξη αυτού με συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα και χωρίς την πραγματοποίηση οποιασδήποτε τροποποίησης στον κινητήρα ή στις δεξαμενές του πλοίου. Σύμφωνα με τη Goodfuels, το βιοκαύσιμο που παρείχε προέρχεται από πρώτες ύλες οι οποίες είναι πιστοποιημένες ως 100% απόβλητα ή υπολείμματα, συμπεριλαμβανομένων επεξεργασμένων μαγειρικών ελαίων και ζωικού λίπους ενώ η καύση του προσφέρει μείωση των παραγόμενων εκπομπών CO2 κατά 80-90% σε σύγκριση με την καύση ορυκτών καυσίμων.

Οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους από τον Ιούλιο του 2022 όταν το κρουαζιερόπλοιο AIDAprima εφοδιάστηκε με ένα μείγμα βιοκαυσίμων και συμβατικών ναυτιλιακών καυσίμων της Goodfuels, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν να προωθούν τη χρήση βιοκαυσίμων στο ναυτιλιακό κλάδο υλοποιώντας και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Ο Dirk Kronemeijer, CEO της Goodfuels δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη πετρέλευση με βιοκαύσιμο αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στο δρόμο προς την επίτευξη της απανθρακοποίησης του κλάδου της κρουαζιέρας. Βασίζεται στη συνεργασία που έχουμε με την AIDA Cruises και τον ευρύτερο όμιλο Carnival, ενώ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει ότι τα βιώσιμα βιοκαύσιμα που διαθέτουμε αποτελούν μια άμεση λύση βιωσιμότητας για αρκετές κατηγορίες πλοίων. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που μπορούμε να συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρους όπως η AIDA Cruises στοχεύοντας από κοινού στην ευρύτερη υιοθέτηση των καθαρών βιοκαυσίμων για την πραγματοποίηση βιωσιμότερων ταξιδιών».

Φωτό: www.goodfuels.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.