Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η κατανάλωση άνθρακα το 2022 

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η κατανάλωση άνθρακα το 2022 

66
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η κατανάλωση άνθρακα το 2022 

H παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα αναμένεται φέτος να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και να παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα τα επόμενα έτη, εάν δεν ληφθούν ισχυρότερα μέτρα για τη μετάβαση σε μια μηδενικών εκπομπών οικονομία, σημειώνει έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Η επάνοδος της χρήσης άνθρακα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο το ορυκτό καύσιμο, του οποίου η τιμή είναι αρκετά πιο ανταγωνιστική έναντι άλλων.

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας κάνουν λόγο για άνοδο της κατανάλωσης άνθρακα κατά 1,2%, ξεπερνώντας τους 8 δισ. τόνους σε ένα έτος για πρώτη φορά αλλά και το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ του 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η κατανάλωση άνθρακα θα παραμείνει σταθερή έως το 2025, καθώς η ισχυρή ζήτηση των ασιατικών οικονομιών θα αντισταθμίσει τυχόν πτώσεις από άλλες χώρες.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση άνθρακα θα καταγράψει η Ινδία (7%), ακολουθούμενη από την ΕΕ (6%) και την Κίνα (0,4%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.