Frontline: Γιατί επιλέγει scrubbers για τον στόλο της

Frontline: Γιατί επιλέγει scrubbers για τον στόλο της

125
Frontline: Γιατί επιλέγει scrubbers για τον στόλο της

Στα scrubbers φαίνεται πως εστιάζει η Frontline για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Frontline σημειώνει ότι τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση scrubbers σε ένα VLCC πλοίο της και σε ένα LR2/Aframax. Scrubbers θα εγκατασταθούν σε δύο ιδιόκτητα VLCCs της Frontline το 2022 και το 2023. Με βάση τις προαναφερθείσες κινήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τρεις ακόμα εγκαταστάσεις scrubbers υπό το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας (μία σε πλοίο που παραδόθηκε πρόσφατα και δύο σε πλοία που θα παραδοθούν), 65% του στόλου της εταιρείας θα φέρει τέτοια συστήματα.

Η στρατηγική αυτή βασίζεται στις εκτιμήσεις της εταιρείας ότι το premium των earnings για eco VLCCs με scrubbers θα διαμορφωθεί στα $24.200/ημέρα, για τα Suezmaxes στα $13.500/ημέρα και για τα LR2 στα $12.300/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.