Οι ναύλοι των containerships σε περαιτέρω (επιβραδυνόμενη) πτώση

Οι ναύλοι των containerships σε περαιτέρω (επιβραδυνόμενη) πτώση

91
Οι ναύλοι των containerships σε περαιτέρω (επιβραδυνόμενη) πτώση

Περαιτέρω πτώσεις κατεγράφησαν στους ναύλους των containerships στα κύρια routes της αγοράς την εβδομάδα 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, σημείωσε εβδομαδιαία πτώση 3% και διαμορφώθηκε στα $3.049,73/FEU. Πρόκειται για την 36η συνεχόμενη εβδομάδα που ο δείκτης καταγράφει πτώση. Πλέον, βρίσκεται σε κατά 67% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 19% χαμηλότερα επίπεδα από τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Στην πλειοψηφία των fronthaul routes της αγοράς, οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση σε εύρος μεταξύ του 1% και του 6%. Οι μεγαλύτερες πτώσεις σημειώθηκαν στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ (4%) και στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη (6%).

Εικόνα2

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη οι ναύλοι σημείωσαν άνοδο 2% και πλέον ανέρχονται σε $7.426/FEU. Μάλιστα, οι ναύλοι βρίσκονται σε κατά 21% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση στο συγκεκριμένο route. Πρόκειται για το μοναδικό fronthaul route όπου οι ναύλοι βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα ετησίως.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση τις ερχόμενες εβδομάδες, όμως ο ρυθμός της πτώσης θα είναι επιβραδυνόμενος σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.