Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην κορυφή των αερομεταφορών

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην κορυφή των αερομεταφορών

89
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην κορυφή των αερομεταφορών

Την πρώτη θέση κατέκτησε για άλλη μια φορά το αεροδρόμιο της Αθήνας στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES WORLD 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Το αεροδρόμιο βρέθηκε στην κορυφή κατακτώντας με τις ψήφους των εταιρειών αερομεταφορών την πρώτη θέση εφέτος στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των 10-17,5 εκ. επιβατών.

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρείες αερομεταφορών, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως. Στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια του Μονάχου, το Φιουμιτσίνο της Ρώμης και της Βιέννης.

Η εφετινή υποψηφιότητα της Αθήνας στα Routes World που συγκέντρωσαν 2.000 επαγγελματίες αεροδρομίων και εταιρειών αερομεταφορών, απέσπασε, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν, το εγκώμιο των εταιρειών – κριτών, εστιάζοντας στην εντυπωσιακή ανάπτυξη και ανάκτηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφηκε στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή συγκυρία των επιπτώσεων της πανδημίας στο αεροπορικό ταξίδι.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε:

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή που σε αυτήν τη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομιακού/αεροπορικού μάρκετινγκ και ανάπτυξης αερογραμμών με την ταυτόχρονη παρουσία αεροδρομίων και εταιρειών αερομεταφορών, το αεροδρόμιο της Αθήνας για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε στην κορυφή στην κατηγορία του, με τις ψήφους και την καθολική αναγνώριση των αεροπορικών συνεργατών του».

«Οι εταιρείες», πρόσθεσε η κα Παπαδοπούλου, «μας βράβευσαν για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τη συνεχή προσπάθειά μας για τη διαμόρφωση των συνθηκών και των εργαλείων που απαιτούνται για την υποστήριξη και ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους από/προς την Αθήνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη νέων εταιρειών αερομεταφορών και δρομολογίων στο δίκτυο του αεροδρομίου μας και συνέβαλε καθοριστικά στο επίπεδο ανάκτησης της επιβατικής κίνησης το 2022. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη δημιουργική προσέγγιση της φετινής υποψηφιότητας/καμπάνιας μας που αποτυπώθηκε ευρηματικά και στο περίπτερο  μας, ως  αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, εμπνευσμένης  προσπάθειας κι επαγγελματισμού εκ μέρους όλης της ομάδας μάρκετινγκ του αεροδρομίου μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.