Safe Bulkers: Tα σχέδια ανάπτυξης και η υψηλή κερδοφορία

Safe Bulkers: Tα σχέδια ανάπτυξης και η υψηλή κερδοφορία

318
Safe Bulkers: Tα σχέδια ανάπτυξης και η υψηλή κερδοφορία

Σημαντική κερδοφορία κατέγραψε το β’ τρίμηνο του έτους η Safe Bulkers, απόρροια της καλής ναυλαγοράς και φέτος.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία σημείωσε κέρδη $50,3 εκατ. έναντι $36,4 εκατ. το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Σε επίπεδο εξαμήνου η Safe Bulkers είδε τα κέρδη της να φτάνουν στα $86,7 εκατ. όταν έναν χρόνο πριν ήταν στα $53,8 εκατ.

Αναφορικά με τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας, η Safe Bulkers απέκτησε τον περασμένο Μάιο το πρώτο από τα 11 ultra eco νεότευκτα που ναυπηγεί, το MV Vassos. Kατόπιν της παράδοσής του το πλοίο πουλήθηκε σε τρίτο μέρος με σκοπό την επαναμίσθωσή του. Με βάση τα παραπάνω το orderbook αριθμεί 10 πλοία: επτά Kamsarmaxes και τρία Post-Panamaxes.

Στη second-hand αγορά, η εταιρεία απέκτησε τον Απρίλιο έναντι $30 εκατ. το MV Michalis H το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2012. Πρόκειται για Capesize πλοίο το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία τον Μάιο του 2022. Τον ίδιο μήνα η Safe Bulkers απέκτησε το επίσης κινεζικό Capesize MV Aghia Sofia έναντι $31,75 εκατ. με αναμενόμενη παραλαβή τον προσεχή Αύγουστο.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα ενώ την ίδια ώρα αξιολογεί διαρκώς την κατάσταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.