Οι αερομεταφορές σε τεντωμένο σχοινί ενόψει εορτών

Οι αερομεταφορές σε τεντωμένο σχοινί ενόψει εορτών

119
Οι αερομεταφορές σε τεντωμένο σχοινί ενόψει εορτών

Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων έχουν καταστεί συχνό φαινόμενο, επηρεάζοντας πληθώρα ταξιδιωτών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με την έλλειψη εργαζομένων. Η εν λόγω εξέλιξη, όπως τονίζει το Reuters, συνιστά απόρροια της επανόδου της ζήτησης, καθώς οι θεσπισμένοι, με επίκεντρο την αποφυγή εξάπλωσης της Covid-19, ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη αίρονται.

Ειδικότερα, η έλλειψη εργαζομένων είναι ιδιαίτερα έντονη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει καταγραφεί υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Covid-19. Ενδεικτικά, η εταιρεία αερομεταφορών χαμηλού κόστους easyJet έχει ακυρώσει πάνω από 300 πτήσεις εντός των τελευταίων ημερών. Ακόμη, η British Airways ακύρωσε, μόνο την Κυριακή, 662 πτήσεις.

Παράλληλα, πέραν των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η βιομηχανία αερομεταφορών στους αιθέρες, υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις και στην ξηρά. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται έλλειψη εργαζομένων στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις. Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια θα επιμείνουν για εβδομάδες. Η Ryanair, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία αερομεταφορών στην Ευρώπη, απηύθυνε έκκληση στην ιρλανδική κυβέρνηση να κινητοποιήσει τον στρατό προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων ενόψει εορτών.

Φωτό: Miguel Ángel Sanz/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.