United Airlines: Παραγγελία 100 αεροσκαφών Boeing 787

United Airlines: Παραγγελία 100 αεροσκαφών Boeing 787

69
United Airlines: Παραγγελία 100 αεροσκαφών Boeing 787

Σε σημαντική επένδυση με στόχο τόσο την ανανέωση του στόλου αεροσκαφών της όσο και την υποστήριξη της αμερικανικής βιομηχανίας προέβη η αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών United Airlines. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε στην παραγγελία 100 Boeing 787 Dreamliners, με δυνατότητα αύξησης της παραγγελίας στα 200 αεροσκάφη. Η παράδοση των αεροσκαφών εκτιμάται πως θα λάβει χώρα σταδιακά μεταξύ του 2024 και του 2032.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα Boeing 767 και 777, τα οποία χρησιμοποιεί επί του παρόντος η United, με τα οφέλη για την ενεργειακή αποδοτικότητα να είναι σημαντικά.

Την ίδια ώρα, η παραγγελία της United ενισχύει την αμερικανική βιομηχανία αερομεταφορών, η οποία βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση έναντι του κύριου ανταγωνιστή της, δηλαδή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, και δη της Airbus. Η Airbus έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από το 2019 με αεροσκάφη της Boeing, οδηγώντας στην παύση των παραδόσεών της.

Σε κάθε περίπτωση, το backlog παραγγελιών της Airbus παραμένει αρκετά υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο της Boeing. Τo backlog της Boeing είναι ίσο με 4.441 αεροσκάφη, ενώ εκείνο της Airbus ίσο με 7.397.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.